Resurse științifice valorificate mai bine la UTCN, cu ajutorul unei finanțări de aproape 1 milion de euro

Proiectele cercetătorilor Universității Tehnice Cluj-Napoca vor putea fi derulate în condiții mai bune, în urma obținerii unei finanțări de aproape un milion de euro, din fonduri europene.

Proiectul vizează dezvoltarea infrastructurii de calcul a Politehnicii clujene și presupune achiziția de echipamente și tehnică, servere, calculatoare și softuri.

Noua infrastructură de tip cloud va ajuta echipele de cercetare să optimizeze valorificarea resurselor științifice și a puterii de calcul în domenii precum volumele mari de date, inteligența artificială, industria 4.0 și internetul obiectelor.

UTCN a semnat acorduri de colaborare cu Universitatea din Geneva, cu European Open Science Cloud și cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică București pentru standardizarea, interconectarea și utilizarea resurselor de calcul cu sisteme de tip cloud.

Costul total al proiectului UTCN este de 1,09 milioane euro, din care 930.000 euro reprezintă finanțarea prin intermediul Programului Operațional Competitivitate.

Ne poți asculta și aici: