România va dispune, în premieră, de o secție de terapie intensivă mobilă

Prima secţie de terapie intensivă mobilă din România va fi cumpărată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Fundaţia pentru SMURD.

Valoarea ei e de aproape 265 de mii de dolari și va putea prelua pacienţii în stare critică, ca urmare a infecţiei cu coronavirus. Secţia va fi amplasată în curtea unui spital supraaglomerat de primă linie şi va putea prelua un număr de 12 pacienţi cu indicaţie de îngrijire în terapie intensivă.

„Această unitate de terapie intensivă este unică în România, folosirea ei dându-ne posibilitatea să îmbunătățim semnificativ evoluția pacienților cel mai grav afectați de infecția cu SARS–CoV–2. Având în vedere experiența altor țări europene care s-au confruntat deja cu o lipsă a locurilor în secțiile de terapie intensivă, precum și dinamica rapidă într-un astfel de context la nivel național, un număr de 4 astfel de unități mobile ar crește semnificativ capacitatea României de a gestiona pacienții critici în perioada ce va urma, exact acolo unde este cea mai mare nevoie”, spun reprezentanții Fundației pentru SMURD.

Această secţie mobilă de terapie intensivă pe structura unui TIR poate fi deplasată rapid oriunde în ţară.

 

Ne poți asculta și aici: