Românii au interzis în scop turistic în Danemarca

Danemarca își închide granițele pentru turiștii români din 1 august, ora 00:00.

Asta după ce statul nordic a inclus România în lista țărilor „închise”, din cauza numărului crescut de cazuri de coronavirus de la noi. Cetățenii români vor putea să se deplaseze în Danemarca doar în baza unui motiv întemeiat. Detalii se găsesc pe site-ul Ambasadei României la Copenhaga.

Intrarea cetățenilor care vin din România și care au un motiv întemeiat pentru intrarea pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19. În cazul în care aceștia prezintă simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc), autoritățile daneze pot refuza intrarea. Cetățenilor români cu drept de ședere în Danemarca li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea din România.

Cu privire la tranzit, autoritățile daneze au precizat că acesta va fi permis în anumite condiții. Astfel, în cazul deplasării în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca, va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei. În cazul deplasării într-o altă țară pentru unul dintre motivele prevăzute în lista de „motive întemeiate” indicată anterior.

Persoanelor cu simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc) nu le va fi permisă tranzitarea teritoriului Danemarcei.

 

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

 

Ne poți asculta și aici: