Românii, sfătuiți să plece în străinătate doar dacă deplasarea este esențială

Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor să efectueze numai călătorii esențiale, dacă pleacă în afara granițelor. Din cauza pandemiei, aceștia riscă să nu se mai poată întoarce la timp sau să fie nevoiți să intre în carantină la revenirea în țară.

Românii sunt sfătuiți să se gândească de cel puțin două ori înainte de a pleca în vacanță în străinătate. Recomandarea este făcută de MAE ținând cont de contextul evoluției pandemiei de Covid-19 la nivel global.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate în contextul actual și să efectueze numai călătoriile care sunt considerate esențiale”, arată reprezentanții MAE.

De asemenea, românii aflați în străinătate sunt sfătuiți să mențină legătura cu operatorii de turism și companiile aeriene pentru identificarea unor alternative de revenire în țară, în situații de urgență.

În plus, cei care doresc să călătorească în afara României sunt îndemnați să consulte lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, care se actualizează săptămânal.

 

Ne poți asculta și aici: