S-a terminat cu modificările fără autorizații în apartament. Sunt prevăzute amenzi de până la 10.000 de lei

Noua lege a asociațiilor de proprietari, care prevede noi obligații și amenzi drastice pentru persoanele care stau la bloc, a intrat astăzi în vigoare.

Noua lege a asociațiilor de proprietari prevede noi obligații, dar și amenzi drastice de până la 10.000 de lei pentru persoanele care stau la bloc.

Spre exemplu, cei care schimbă destinația locuinței fără aprobările legale pot primi sancțiuni cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. Aceleași sume se aplică și persoanelor care fac modificări, fără autorizaţie, în apartamente, pe hol sau în scara blocului.

Proprietarii care pun în pericol integritatea structurii clădirii sau a altor apartamente, ori buna funcționare a instalațiilor, ar putea să fie amendați cu sume cuprinse între 500 și 3.000 de lei.

Aceeași sancțiune se aplică și în cazul locatarilor care nu permit președintelui asociației sau unei persoane calificate accesul în apartament pentru reparațiile care trebuie făcute proprietății comune și pentru care este absolut necesar accesul în locuință.

Legea mai prevede că datoriile mai vechi de 3 luni și care depășesc 3.000 de lei vor fi trecute în cartea funciară a datornicului, iar persoanele în cauză nu își vor putea vinde apartamentul înainte să le achite.

Se introduce, de asemenea, obligativitatea plății fondului de rulment și se stabiliește ca administratorii să dețină certificate de calificare.

Nu în ultimul rând, părinții care au copii cu vârstă de până la 3 ani trebuie să plătească din nou și pentru ei, cu toate că, în primăvară, legea spunea că cei mici puteau fi scoși de la întreținere.

X
X
X