Șantierele verii la Cluj. Mai multe străzi importante, dar și poduri vor fi modernizate

Începe sezonul șantierelor la Cluj. Între străzile importante a căror modernizare este în curs sau va demara în această vară se numără Cuza Vodă, Bună Ziua și Ion Creangă, din vecinătatea Institutului Oncologic.

Așa va arăta Podul N, care acum se află în plin proces de modernizare.

De asemenea, pe final de sezon urmează să demareze lucrările și la prima stradă smart din România, Molnar Piuariu, din cartierul Mărăști, respectiv la strada Regele Ferdinand.

De asemenea, trei poduri, Fabricii – cu finalizare în toamnă, Nodul N, respectiv Porțelanului, dar și Turnul Pompierilor sunt în lucru la această oră.

Pe unele străzi, precum Cuza Vodă, Ion Creangă, respectiv Câmpului, lucrările pot fi efectuate doar în vacanțe sau noaptea, din cauza circulației intense.

„Pe strada Cuza Vodă lucrează Compania de Apă pentru schimbarea conductei, după care vom interveni noi. Vom avea lucrări pe strada Ion Creangă, dar acolo, înaintea noastră va interveni Compania de Gaz pentru că vor schimba conductele și branșamentele, după care vom putea interveni să asfaltăm. Vom face lucrări și pe perioada de noapte, pe strada Câmpului. După ce va finaliza lucrările Compania de Apă vom putea să intervenim și să finalizăm acel tronson între strada Islazului și sensul giratoriu Calea Mănăștur”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea.

Regia Autonomă de Drumuri și Poduri, din subordinea Primăriei clujene, efectuează lucrări de reparații și întreținere pe 12 străzi din oraș. Restul proiectelor publice, gestionate de municipalitate și care vizează modernizarea unor străzi sau obiective, sunt realizate de companii private.

Ovidiu Cornea

Te-ar mai putea interesa