FOTO & VIDEO I Semnăturile clujenilor pentru inițiativa „Fără penali” au fost depuse la Primărie

Cele peste 33.000 de semnături ale locuitorilor din Cluj-Napoca pentru inițiativa cetățenească „Fără penali” au fost depuse astăzi la Primăria municipiului.

Listele au fost depuse de un grup de membri ai USR Cluj, între care și parlamentarii Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu. Autoritățile locale vor analiza autenticitatea semnăturilor în următoarele 15 zile, apoi acestea vor fi returnate reprezentanților USR.

 

În județul Cluj au semnat pentru această inițiativă peste 50.000 de oameni, dar listele vor fi depuse pentru analizarea autenticității la primăriile de domiciliu ale semnatarilor.

Potrivit senatorului USR de Cluj, Mihai Goțiu, inițiativa va ajunge în Parlament luna viitoare. „Va urma lupta din Parlament. Sper ca cetățenii să continue să sprijine această inițiativă și ea să ajungă până la urmă să vină la referendum pentru ca cetățenii să aibă șansa să spună foarte clar prin referendum că trebuie să se înceteze politica penalilor în conducerea României”, a declarat parlamentarul.

Un milion de semnături la nivel național

La nivel național, au fost strânse peste un milion de semnături.

„Suntem un milion! Un milion de oameni cinstiţi şi muncitori ce spun, prin semnătura lor, că nu mai vor să fie conduşi de hoţi! O bucată mare de Românie care s-a pus în mişcare şi nu mai poate fi oprită. România a fost unită de crezul #farapenali!”, anunța, în urmă cu câteva zile, preşedintele USR, Dan Barna, pe Facebook.

Potrivit deputatului USR Ionuț Moșneanu, inițiativa cetățenească de modificare a Constituției va ajunge în Parlament până în 21 septembrie.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: