Șerbănescu, CNAIR: „Nu acceptăm niciun fel de rabat în privința celor 118 kilometri de autostradă care trebuie dați în folosință în 2019”

Ultimatum de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere către contructorii de autostrăzi din România: cei 118 kilometri de autostradă care au ca termen de predare acest an trebuie finalizați.

Imagini de pe lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva.

Este vorba de șase tronsoane, pe autostrăzile Transilvania, Lugoj-Deva și Sebeș-Turda. Reprezentanții CNAIR au avut discuții recente cu constructorii segmentelor de autostradă, aceștia asigurând că vor găsi soluții pentru finalizarea lucrărilor în termenele fixate.

„Le-am atras atenția acestora că nu acceptăm niciun fel de rabat în privința celor 118 kilometri care trebuie anul acesta dați în folosință. Nu ne interesează motive de genul <<nu avem forță de muncă, utilaje, management corespunzător>>. În condițiile în care nu vor reuși să finalizeze lucrările, să se aștepte la ce este legal, la aplicarea drastică a condițiilor din contract. Dorim să avem un parteneriat cu constructorii, dar în același timp dorim ca și ei să ia parteneriatul ăsta în serios, în ceea ce ne privește”, a declarat pentru EBS Radio Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Stadiul de execuție pe cele șase tronsoane de autostradă variază între 19%, pe porțiunea Chețani – Câmpia Turzii și peste 90% pe cele două tronsoane de pe autostrada Lugoj – Deva.

Stadiul celor șase tronsoane de autostradă

Lot 3 Lugoj – Deva (21 km) – realizare 92,5%, termen de finalizare trimestrul 2 din 2019
Lot 4 Lugoj – Deva (22 km) – 95%, finalizare trimestrul 3 din 2019
Lot 1 Sebeș – Turda (17 km) – 61%, finalizare noiembrie 2019
Lot 2 (24 km) – 49%, finalizare octombrie 2019

Două tronsoane ale autostrăzii Sebeș-Turda au fost date în folosință anul trecut.

Autostrada Transilvania

Iernut – Chețani (18 km) – 58%, finalizare iulie 2019
Chețani – Câmpia-Turzii (16 km) – 19%, finalizare trimestrul 2 2019
Total: 118 kilometri

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/Asociația Pro Infrastructură

Ne poți asculta și aici: