Serviciul gratuit de consiliere medicală pediatrică Peditel va avea încă o linie de gardă

Peditel va inaugura o a doua linie de gardă începând de luna viitoare.

În acest fel, timpul de așteptare al părinților care apelează numărul 1791 se va reduce considerabil, potrivit reprezentanților Peditel.

Doi medici vor lucra simultan în call-center-ul din Cluj, față de unul singur în prezent. Echipa se va extinde astfel de la 15 la 20 de specialiști.

Cu sprijinul unui partener privat, dar și datorită donațiilor, a doua linie de gardă poate deveni realitate chiar de Ziua Copilului, 1 iunie.

„O a doua linie de gardă chiar este necesară. 30, câteodată 40% din apeluri acum le pierdem. Se așteaptă uneori mult pe linia de gardă și părinții renunță. Sunt situații după-amiaza când se așteaptă mai puțin, cam 2, 3 minute. În nopțile aglomerate, pănă pe la ora 3.00 se așteaptă peste 5 minute și în weekend au fost situații în care a fost nevoie ca părinții să aștepte între 8 și 10 minute, poate și mai mult”, a declarat la EBS Radio Cristina Grigore, directorul executiv al Fundației Părinți din România.

Lansat în 2014, Peditel a oferit în primele 4 luni ale anului asistență medicală pentru aproape 24.000 de copii, adică o medie de aproape 200 de apeluri pe zi. Cele mai multe apeluri au provenit din Cluj, respectiv din București și Ilfov.

Ovidiu Cornea