Sezon încheiat pentru Universitatea Cluj

Sezonul 2019-2020 al Ligii secunde de fotbal s-a încheiat pentru Universitatea Cluj și echipele de la locul 7 în jos. Doar primele șase clasate vor mai evolua în actuala stagiune, în sistem play-off.

Decizia a fost luată de Federația Română de Fotbal, în urma votului exprimat de cluburi. Astfel, Universitatea Cluj a încheiat sezonul Ligii secunde pe locul 14. Din această divizie nu retrogradează nicio echipă.

În Liga a treia nu se va mai disputa niciun meci

La începutul săptămânii, FRF a decis ”înghețarea” campionatului Ligii a treia. În Liga a doua vor promova echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două formații este egală sau mai mică de trei puncte. De asemenea, s-a hotărât că din Liga a treia nu va retrograda nicio formație.

În Liga a treia de fotbal evoluează patru echipe clujene: Sticla Arieșul Turda, Unirea Dej, Sănătatea Cluj și CFR 1907 Cluj 2.

Când pot fi reluate competițiile sportive?

Sportul se redeschide treptat după data de 15 mai, însă într-o primă fază se pot relua doar antrenamentele. Competițiile ar putea reîncepe abia după o lună, dacă evoluția pandemică o va permite, a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

„În momentul de faţă vorbim doar de antrenamente şi pregătire. În privinţa spectatorilor, va trebui să ne mulţumim cu competiţiile văzute la televizor. Ceea ce nu va fi încă posibil în acest moment, dar ne dorim să se întâmple cât de curând, este repornirea sporturilor în sală, practicate în spaţiu închis, a sporturilor de contact sau în grup. Acestea reprezintă un risc epidemiologic ridicat şi au un risc major de îmbolnăvire a sportivilor sau a celor care lucrează cu ei. Dacă un club îşi asumă regimul de cantonament în izolare, atunci poate face antrenamente, dacă nu, reevaluăm din două în două săptămâni şi sperăm curând să putem redeschide şi aceste sporturi. De exemplu un practicant de arte marţiale nu îşi poate relua pregătirea, dar respectând distanţarea socială, poate să facă pregătire fizică individuală într-un spaţiu deschis. Antrenamentele de grup nu sunt deocamdată permise, dar sperăm a fi reluate la o dată ulterioară”, a spus Ionuț Stroe.

Ministrul a precizat că în privința sporturilor cu caracter recreativ, respectiv sporturi de masă, mers la sală sau alergare, vor fi aplicate măsuri speciale de către Guvern.

Disciplinele sportive care se pot practica sunt: aeronautică, alpinism, atletism (probele de alergare, aruncarea ciocanului, aruncarea discului, aruncarea greutăţii, aruncarea suliţei), automobilism, kaiac (kaiac sprint, rafting, stand-up paddle, kaiac pe ape repezi), canotaj, ciclism (ciclism rutier, mountain bike), echitaţie, golf, karting, motociclism, tenis (proba de simplu), tir cu arcul, tir sportiv, yachting (windsurfing, bărci cu vele).

 

Sursa foto: Cristian Cosma/https://www.facebook.com/FCUCluj/

 

 

Ne poți asculta și aici: