Simona Halep a învins-o pe Elina Svitolina și s-a calificat în finala turneului de la Doha

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Doha. Ea a învins-o pe Elina Svitolina cu scorul 6-3, 3-6, 6-4.

Halep, care acum este le locul 3 în clasamentul WTA și-a adjudecat primul set într-o manieră destul de lejeră, după doar 39 de minute. Românca a făcut break-ul la scorul de 1-1 și a servit foarte bine până la finalul actului, impunându-se cu scorul de 6-3, relatează Mediafax.

În actul secund, lucrurile s-au inversat, iar Svitolina, numărul 7 în clasamentul WTA, a fost cea care a făcut break la 1-1 și, mai apoi, la 5-3. Ucraineanca a trimis partida în decisiv, acolo unde a câștigat pe serviciul Simonei încă din primul game. La scorul de 4-1 pentru Svitolina, Simona Halep a salvat trei mingi de break și a rămas în meci, câștigând ulterior pe serviciul adversarei și restabilind egalitatea. Imediat, Halep a făcut break-ul și a închis jocul, calificându-se în prima finală a unui turneu din 2019.

„Cu inima mea şi cu mintea, nu am renunţat. E o adversară foarte puternică (Svitolina – n.red.), e probabil cel mai bun meci făcut de mine până acum, sunt fericită că nu am simţit oboseala şi că am mers până la capăt. Am amintiri grozave de la acest turneu, mă bucur că joc din nou finala aici şi că joc pentru acel trofeu frumos. Le mulţumesc fanilor!”, a spus Halep după meci.

Sursa foto: Facebook/Simona Halep

Ne poți asculta și aici: