Simona Halep, camipoana de la Wimbledon, s-a întors acasă

Simona Halep a revenit, astăzi, în țară, după victoria istorică de la Wimbledon.

Sportiva noastră le-a mulțumit tuturor celor care au sprijinit-o în carieră, de la antrenori la fanii care au susținut-o la meciuri.

Ea consideră că succesul pe care l-a obținut la Wimbledon poate fi o sursă de inspirație pentru tânăra generație.

„Este un succes enorm pentru că, cum bine știm, nu avem teren de iarbă în România și nu multe țări au teren de iarbă. Este greu să putem să credem, când suntem copii, că o să avem șansa să jucăm la Wimbledon și să și câștigăm. Dar acum visul a devenit realitate și sper că pentru tânăra generație și copilași să fie o insprație, să creadă în ei, să creadă că orice e posibil și niciodată să nu cedeze”, a spus Simona Halep la întorcerea în țară.

Simona Halep a mai declarat că următorul său obiectiv major este câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice.

Halep a învins-o în finala de la Wimbledon pe Serena Williams cu scorul 6-2, 6-2 și este prima tenismenă din România care ridică deasupra capului trofeul la Wimbledon.

Pentru performanța sa, sportiva din Constanța va primi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler din partea președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit Administrației Prezidențiale, ceremonia va avea loc la o dată care va fi comunicată ulterior. Simona Halep va primi și Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincție acordată mirenilor de Patriarhia Română.

La Wimbledon, Simona Halep a câștigat cel de al doilea titlu de Mare Șlem al carierei, după cel de la Roland Garros, de anul trecut.

Sursa foto: Facebook/Simona Halep

Ne poți asculta și aici: