Simona Halep ratează finala turneului de la Miami şi revenirea în fruntea clasamentului WTA

Simona Halep (3 WTA) a pierdut în semifinalele turneului de la Miami în fața Karolinei Pliskova (7 WTA), scor 5-7, 1-6, și ratează astfel revenirea în fruntea clasamentului WTA.

Jucătoarea din Cehia îşi ia revanşa pentru înfrângerea de la jumătatea lunii februarie, din Fed Cup, învingând-o pentru a treia oară în carieră pe Simona, la finele unui meci de o oră şi 13 minute de joc efectiv, dar presărat cu două pauze de aproximativ câte o oră, cauzate de ploaie. Pliskova a revenit de la 3-5 în primul set, câştigând 10 dintre ultimele 11 game-uri disputate.

„Nu a fost simplu, pentru că am avut atât de mult de aşteptat. Dar, aşa este la Miami, condiţiile se pot schimba foarte uşor şi cred că amândouă eram pregătite şi pentru o astfel de situaţie. A fost greu de dimineaţă, dar am stat jumătate de zi la hotel – ceea ce a fost bine. După prima întrerupere am început să mă descurc mai bine. Am luptat mai mult, am jucat mai agresiv şi a dat roade”, a spus Pliskova la finalul partidei.

Simona Halep a ratat şansa de a reveni pe prima poziţie WTA.

Finala turneului, programată sâmbătă, le va aduce faţă în faţă pe Karolina Pliskova şi pe Ashleigh Barty, cea care, de luni, va fi în Top 10 WTA. Australianca va juca prima finală a carierei în seria Premier Mandatory, informează Mediafax.

Sursa foto: Facebook/Simona Halep

Ne poți asculta și aici: