Spitalul de campanie de la Sala Polivalentă din Cluj va fi desființat

Autoritățile au luat decizia desființării spitalului de campanie de la Sala Polivalentă în condițiile în care niciun bolnav nu a trebuit să fie internat aici, iar numărul cazurilor de coronavirus este într-o relativă scădere.

(Spitalul de campanie de la Sala Polivalentă. Foto: Tiberiu Crișan)

 

Echipamentele vor fi preluate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj și depozitate în condiții optime, iar sportivii își vor putea relua antrenamentele. La nevoie, spitalul de campanie va putea fi amenajat din nou în orice moment în acest spațiu, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

„La momentul în care vom constata că lucrurile degenerează și evoluează în mod negativ, în orice moment ea va putea fi re-echipată și pusă la dispoziția noastră pentru o eventuală utilizare. În principiu, săptămâna viitoare se va dezasambla, pentru că există solicitări pentru utilizarea sălii și, având în vedere situația din acest moment, considerăm că nu are sens să ținem sala blocată”, spune Mircea Abrudean.

În această săptămână s-a mai decis ca două dintre spitalele dedicate cazurilor de COVID-19, Medicală 1, respectiv cel de Recuperare, să revină la profilul obișnuit. În unitățile medicale clujene sunt internate în prezent 38 de persoane din județ infectate cu noul coronavirus.

 

Ne poți asculta și aici: