Spitalul monobloc pentru copii ar putea fi ridicat pe strada Moților. CJ Cluj dispune de 10 milioane de euro pentru construirea unității sanitare

Spitalul pediatric monobloc s-ar putea construi chiar în vecinătatea actualului Spital de Copii de pe strada Moților.

Aceasta este varianta luată în calcul de Consiliul Județean, după ce ambele oferte de terenuri pentru construcția unității medicale monobloc s-au dovedit nesatisfăcătoare.

„Am identificat terenuri învecinate (la Spitalul de Copii de pe strada Moților, n. red.), parcele mai multe care, probabil, dacă vom opta pentru asta vor trece pe exproprieri și vom mări suprafața cât avem nevoie pentru a face acolo secțiile unității sanitare. Le vom face în două etape, modular, prima dată la stradă, după care să se mute acolo tot ce avem din spațiile din spate, iar apoi continuăm modular, cu celelalte corpuri, până la strada Pavlov”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În paralel, Consiliul Județean studiază și posibilitatea exproprierii unor terenuri private în alte zone din oraș. Autoritățile au deja prevăzut un buget de aproximativ 10 milioane de euro pentru această investiție.

Citiți aici mai multe articole pe această temă.

Ovidiu Cornea