Sportive din patria judo-ului reprezintă U CSM Cluj în Liga Campionilor

Două sportive din Japonia fac parte din lotul cu care U CSM Cluj vrea să atace unul din primele patru locuri în Liga Campionilor, cea mai importantă competiție inter-cluburi din judo.

Yonezawa Kaho și Suzuki Iori vor evolua sub formă de împrumut, lucru practicat și în trecut de clubul clujean. Sportivele nipone au fost convinse să reprezinte U CSM de antrenorul coordonator al loturilor naționale de judo ale României, Kohei Oishi, a declarat, pentru EBS Radio, unul dintre antrenorii echipei clujene, Gianina Andreică.

“Nu am fi reușit să le aducem dacă sensei Kohei nu ar fi intervenit. E foarte greu să împrumuți un sportiv din Japonia, pentru că de la Institutul de Judo Kodokan din Tokyo li se dă foarte greu aprobare să se bată pentru o altă țară. Una dintre sportive, Suzuki Iori, este chiar sportiva lui, este campioană mondială de junioare. Pentru noi, categoria mare, de 70 sau peste 70 kg, e o problemă. Noi avem o singură sportivă, Alexandra Mazilu, care de o lună s-a operat la încheietură și nu am putut să o folosim”, a precizat Gianina Andreică.

De la U CSM Cluj vor mai participa Andreea Chițu, Loredana Ohâi și Ștefania Dobre. Antrenori sunt Florin Bercean și Gianina Andreică. Liga Campionilor la judo se va desfășura sâmbătă și duminică, în Portugalia. U CSM Cluj reprezintă România la feminin, iar CSM București la masculin.

 

Sursa foto: https://www.ijf.org/

 

Te-ar mai putea interesa

X
X
X