Staff tehnic exclusiv feminin la echipa de fotbal „U” Olimpia Cluj

Schimbare la prima echipă a clubului „U” Olimpia Cluj: de la începutul anului, multipla campioană va avea un staff tehnic exclusiv feminin, format din actuale și foste jucătoare.

Astfel, căpitanul echipei, Ioana Bortan, va fi și antrenor principal. Antrenori secunzi vor fi Mara Bâtea, Selena Babb și Lavinia Boandă, iar Mia Ganea va fi antrenor de portari. Mirel Albon va fi director tehnic și manager general, el coordonând activitatea antrenorilor de la toate echipele clubului.

„În primul rând, mulțumesc conducerii pentru încrederea acordată! Sunt onorată să antrenez echipa <U> Olimpia Cluj și să preiau această funcție de la domnul Mirel Albon, care va rămâne aproape de echipă. Nu renunț la activitatea de jucătoare, voi încerca să îmbin cu succes cu partea de antrenorat. Sper să reușesc să ating profesionalismul în ambele poziții, iar dacă voi simți că nu merge, voi alege ce fac mai departe. În ceea ce privește grupul primei echipe, acesta este unul tânăr, dar am încredere că putem dezvolta și atinge performanțe notabile”, a spus Ioana Bortan, citată de site-ul oficial al echipei.

„Prin această abordare a returului ne-am dorit să fim mai aproape de sportivele noastre, de modul lor de a fi, de a le întelege mai bine aspirațiile și de a le oferi o schimbare care să le motiveze pe viitor. Ioana Bortan este cea mai potrivită pentru această responsabilitate și cred într-o colaborare optimă cu domnul Albon pentru a obține rezultatele pe care ni le dorim cu toții. Obiectivele comune sunt legate de integrarea jucătoarelor tinere în angrenajul primei echipe, de a construi un colectiv unit care are același țel, obținerea de performanțe la Universitatea Olimpia Cluj. Suntem primul club din România care are un staff exclusiv feminin și cred că această deschidere și încredere trebuie să fie un exemplu și pentru ceilalți colegi de-ai mei”, a declarat președintele executiv, Alin Cioban.

Formația clujeană este cea mai titrată echipă din fotbalul feminim românesc și conduce și clasamentul ligii întâi la o distanță de 8 puncte de următoarea clasată.

Foto: Facebook/U Olimpia Cluj

Ne poți asculta și aici: