Start la Transylvania Rally. Echipa clujeană Tempestini – Itu vrea victoria la Cluj!

Campionii naționali en-titre la raliuri, Simone Tempestini și Sergiu Itu iau în calcul doar victoria la Transylvania Rally, care debutează astăzi la Cluj.

Cei doi abordează cea de-a șaptea etapă a campionatului Național de Raliuri după ce au abandonat în etapa precedentă, la Raliul Iașiului.

Doar victoria le mai poate oferi o speranță sportivilor clujeni pentru câștigarea unui nou titlu național.

„Nu aștept nimic altceva de la Cluj decât o victorie. Nimic altceva nu ne-ar mulțumi pentru că după începutul bun de sezon am picat acum pe locul 3 în clasamentul general. Avem în continuare o șansă la titlu, dar asta înseamnă că trebuie să fim perfecți la Cluj și la Brașov, etapele rămase. Trebuie să le câștigăm, nu acceptăm nicio altă variantă. Este raliul de casă și nu există niciun motiv să nu mergem cu capul sus și cât de tare se poate pe probe”, a declarat pentru EBS Radio copilotul lui Simone Tempestini, Sergiu Itu (foto).

Transylvania Rally debutează astăzi, la Cluj, cu startul festiv, programat după ora 20.30, pe esplanada Sălii Polivalente. Înainte, însă, de la ora 16.15, câteva dintre concurente vor „înlocui” volanul maşinii de concurs cu tocuri înalte de 10 centimetri, pentru o cursă inedită.

Competiția, ale cărei probe efective au loc mâine și sâmbătă este penultima etapă din Campionatul Național de Raliuri și va fi urmată Raliul Brașovului, programat luna viitoare.

Cursa de 50 de metri va avea loc pe esplanada dintre stadionul Cluj Arena şi Sala Polivalentă și la ea vor participa și atlete, dar și un model.

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: