Stațiunea Bukovel din Ucraina, una dintre atracțiile acestei ierni

Austria, Franța și Italia rămân și în acest an destinațiile preferate ale clujenilor pentru vacanțele de iarnă. Ofertele din Urcaina câștigă, însă, teren.

Tot mai mulți români, în special din Transilvania, sunt atrași de ofertele din Ucraina. Cea mai căutată este stațiunea Bukovel, situată la mai puțin de 300 de kilometri de Cluj, unde tarifele de cazare și ski-pass-urile pot fi cu aproximativ o treime mai reduse decât în destinațiile consacrate.

Prețurile medii sunt de 50 de euro pe noapte, dar pentru un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus, acestea se pot limita la aproximativ 200 de euro per sejur.

„Este nevoie de pașaport, însă este o distanță ușor de parcurs cu mașina, e la câțiva zeci de kilometri de la vamă. Au foarte multe pârtii, au și aplicat pentru organizarea Jocurilor Olimpice în 2022, asta înseamnă că deja au niște pârtii și niște condiții, începând de la unități de cazare la toate serviciile specifice, iar pentru celor din Transilvania le este mai ușor să ajungă în Bukovel”, a declarat pentru EBS Radio Crina Ciocian, organizatoarea unui eveniment de turism la Cluj.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: