Studenții de la UBB pot sta în camine și pe timpul verii, la aceleași prețuri ca în timpul anului universitar

Studenții Universității Babeș-Bolyai, care vor să se cazeze în cămine și pe perioada verii, pot depune cereri în acest sens până în 25 iunie.

Tinerii vor putea sta în cămine până cel târziu în 9 septembrie.

„UBB asigură, pentru perioada verii, aproximativ 1.700 de locuri de cazare pentru studenți, locuri pentru care a început deja perioada de depunere a cererilor. Studenții vor putea să stea în cămine până în 9 septembrie. Prețurile pentru perioada verii sunt aceleași din timpul anului universitar, se păstrează tarifele de cazare în fiecare tip de cameră”, a precizat Laura Irimieș, purtătorul de cuvânt al UBB.

Practic, pentru a sta în cămin, studenții plătesc între 100 și 170 de lei pe lună, iar abolvenții, între 20 și 40 de lei pe noapte, în timp ce, pentru un apartament cu două camere, chiria lunară depășește la Cluj 300 de euro.

Faptul că tinerii pot beneficia de cazare la un preț avantajos reprezintă un real ajutor pentru aceștia.

„Prețul chiriilor a crescut semnificativ, iar un loc în cămin înseamnă o viață mai liniștită pentru studenții noștri și o șansă de a avea un parcurs cât mai bun. Am alcăuit și o listă de criterii pentru a sta în cămine pe perioada verii, care se referă la participarea în comisii ale universității, activitate de cercetare, practică sau internship-uri”, a declarat pentru EBS Radio Andrei Tecsi, prefectul studenților.

Listele finale cu studenții care au fost acceptați să locuiască în căminele UBB vor fi afișate în 10 iulie.

Ioana Pîrlea