Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgență din Cluj nu a fost finalizat, iar ridicarea construcției e din nou amânată

Ridicarea Spitalului Regional de Urgență din Cluj e din nou sub semnul întrebării, având în vedere că nu a fost finalizat studiul de fezabilitate. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că în acest exerciu bugetar s-ar putea depune cerere de finanțare doar pentru cel din Iași.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cel care a cerut inclusiv ca instituția să preia proiectul, a solicitat Guvernului să demareze în regim de urgență realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru acest spital.

„În acest exercițiu financiar, 2014-2020, nu este prevăzută nicio finanțare pentru acest obiectiv de maxim interes pentru întreaga Regiune de Nord-Vest a țării”, a spus Alin Tișe, care a precizat că CJ Cluj a finalizat lucrările de demolare ale clădirilor de pe terenul în suprafață de 14,4 hectare din comuna Florești, pe care l-a predat Ministerului Sănătății în vederea construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Ieri, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat că dacă studiile de fezabilitate pentru spitalele regionale din Cluj şi Craiova nu vor fi terminate la timp, se va depune în prima fază cererea de finanțare doar pentru unitatea sanitară din Iași.

Sorina Pintea a spus că cererea de finanțare pentru construcția Spitalului Regional de Urgență de la Iași va fi depusă în martie-aprilie, chiar dacă studiile de fezabilitate pentru spitalele de la Cluj și Craiova nu vor fi finalizate.

„Cererile de finanțare se depun până în luna aprilie. Dacă celelalte studii de fezabilitate nu vor fi pregătite, vom depune Iașiul în primă fază”, a declarat Sorina Pintea, potrivit Mediafax.

Construcția spitalului din Iași ar urma să înceapă în 2021.