Taximetriștii ar putea folosi în continuare banda dedicată pentru autobuze. Boc: „Dacă nu vor fi abuzuri în continuare”

Proiectul prin care taximetrele au acces și pe banda dedicată autobuzelor și troleibuzelor de pe Bulevardul Nicolae Titulescu va fi, cel mai probabil, menținut și în viitor.

În cele câteva luni de când funcționează sistemul nu au fost semnalate dificultăți. O analiză a companiei de transport public va stabili cât de oportună este menținerea proiectului și chiar extinderea lui în alte zone, a declarat primarul Emil.

„Vom avea în martie evaluarea proiectului-pilot. Din datele pe care le avem până în acest moment și de la CTP, dar și de la cetățeni, nu avem motive să nu prelungim, asta dacă nu se schimbă năravul taximetriștilor. Deocamdată, cu mici excepții, nu abuzează, nu se staționează, nu se folosește abuziv linia de transport, decât pentru transpotul cu pasageri. Dacă năravul bun se va păstra, și noi vom păstra această opțiune”, a declarat primarul Emil Boc.

Accesul taxiurilor pe banda dedicată, cuprinsă între capătul Bulevardului Nicolae Titulescu și Piața Cipariu, a fost permis începând cu luna noiembrie a anului trecut.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: