Teatrul Puck a lansat „AudioPuck, poveștile copilăriei”

De astăzi, elevii din România pot asculta online, gratuit, unele dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși Puck din Cluj. 

Proiectul este derulat, în premieră națională, de instituția de cultură, în parteneriat cu Ministerul Educației. Primele două povești: „Pupăza din tei”, de Ion Creangă, în lectura lui Radu Lărgeanu și „A nyúl és a tavaszi hó”/„Iepurele și zăpada de primăvară”, poveste mongolă citită de Urmánczi Jenő, sunt disponibile aici.

Inițiativa, intitulată „AudioPuck, Poveștile copilăriei”, a fost concepută în contextul închiderii unităților de învățământ din cauza pandemiei de coronavirus. Demersul artiștilor de la Teatrul Puck vine în sprijinul educatorilor, învățătorilor și profesorilor, care vor putea folosi înregistrările ca material didactic și suport educativ pentru orele de limbă română și maghiară. Pe pagina de internet a proiectului vor fi încărcate 50 de povești în română și maghiară.

De asemenea, Teatrul de Păpuși din Cluj continuă difuzarea gratuită de spectacole în regim de transmisiune live pe Facebook. Astfel, sâmbătă, 2 mai, vor putea fi urmărite, de la ora 18:00, reprezentațiile „Ali Baba și cei 40 de hoți” (în limba română), basm teatral inspirat din povești arabe, în scenariul, regia și scenografia lui Traian Savinescu, precum și „Én vagyok Pinokkió”/„Eu sunt Pinocchio” (în limba maghiară), după Carlo Collodi, în adaptarea scenică și regia lui Călin Mocanu.

Totodată, duminică, 3 mai, tot de la ora 18:00, se vor difuza „Alfonso și vrăjitoarea”, spectacol nonverbal în scenariul și regia lui Decebal Marin și „Hófehérke és a hét törpe”/„Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” (în limba maghiară), după Frații Grimm, în dramatizarea și regia Ibolyei Varga.

 

Ne poți asculta și aici: