Terasele din Cluj pot să își extindă spațiile pentru a avea mai mulți clienți

Pentru a putea avea mai mulți clienți în contextul regulilor de menținere a distanței dintre aceștia, care au redus semnificativ numărul de locuri disponibile, proprietarii de terase din Cluj au cerut permisiunea de a extinde spațiul acestora.

Primarul Emil Boc a declarat miercuri că proprietarii teraselor (dobândite prin licitație) din centrul Clujului pot depune la Primărie cereri de extindere a spațiului disponibil. „Solicitați certificat de urbanism și noi vă vom spune după ce ne consultăm cu Planwerk, cel care a realizat PUZ-ul Pieței Unirii, cu avizul arhitectului șef și al primarului, cu avizul Direcției de patrimoniu pentru închirierea temporară a domeniului public, cu avizul Comisiei de monumente, cu aceste cinci aprobări care sunt multe, dar cred că toți vor rezona, putem, cu bun simț, să decidem, da, haideți să vedem unde se mai poate extinde cu un metru, cu doi metri. Deci avem această deschidere de a sprijini economia locală”, a spus primarul Emil Boc.

Consilierii Locali au aprobat astăzi scoaterea la licitație, pentru următorii 5 ani, a peste 20 de spații pentru terase din Piața Unirii și de pe bulevardul Eroilor. Prețul de închiriere pleacă de la 48 de lei pe lună pe metrul pătrat.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: