Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Testări gratuite de depistare a cancerului de col uterin

Femeile cu vârsta peste 25 de ani din Cluj, asigurate sau nu, se pot testa gratuit pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin.

Recoltarea se face de luni până vineri, între orele 8.00 – 18.00, în toate cabinetele de ginecologie ale Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, de pe strada Moților nr. 19, pe baza unui formular eliberat de medicul de familie.

Potrivit specialiștilor, metoda Babeș-Papanicolau, împreună cu controlul de rutină, sunt cele mai importante și eficiente investigații ginecologice pe care doamnele trebuie să le efectueze pentru a se asigura că viața nu le este pusă în pericol. Această analiză este nedureroasă și identifică, de timpuriu, celulele cu potențial malign din colul uterin, chiar înainte ca ele să ajungă într-un stadiu avansat în care nu se mai poate interveni.

Echipa de medici din Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase utilizează cele mai performante metode de tratament personalizat conform nevoilor pacientelor, iar Serviciul de Anatomie Patologică oferă servicii la standarde înalte pentru diagnosticarea cancerului de col uterin: citologie în mediu lichid, imunohistochimie și genotipare HPV, conform reprezentanților Consiliului Județean Cluj.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

X
X
X