Transformarea străzii Molnar Piuariu într-una smart, o investiție de 6 milioane de lei, începe în vară

Lucrările la prima stradă smart din România vor începe în această vară.

Strada Molnar Piuariu din vecinatatea căminelor studențești din cartierul Maraști își va extinde spațiile pietonale, unde vor fi amplasate bănci cu sistem wireless, dar și alte facilități.

„Strada va fi amenajată cu noi tehnologii. Mă refer la stâlpi de iluminat cu tehnologie LED, care pot fi controlați printr-o aplicație de pe telefonul mobil și care vor avea Wi-Fi, internet încorporat în corpul stâlpului, dar și sisteme de irigare automantă cu senzori pentru umiditate pentru spațiile verzi sau pentru arbori. De asemenea, vor fi amplasate stații de încărcare pentru trotinete și mașini electrice”, a declarat directorul de dezvoltare al Primariei, Ovidiu Cîmpean.

Consiliul local urmează să aprobe miercuri bugetul proiectului, care este în valoare de aproape 6 milioane de lei. Din această sumă, peste 5 milioane de lei urmează să fie asigurați din bani europeni.

Asta după ce municipalitatea a lansat în luna martie licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Contractul urmează să fie semnat în această vară, potrivit autorităților, termenul de realizare fiind anul viitor.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: