Tranzacțiile pe piața de birouri au depășit 500 de milioane de euro anul trecut. Cluj și Timișoara sunt în top, după Capitală

Tranzacțiile cu imobile de birouri au atins în 2018 un nivel record pentru ultimul deceniu. În București au fost achiziționate cele mai multe, la o valoare de peste 500 de milioane de euro.

Potrivit raportului România Investment Marketbeat, realizat de firma de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, în Capitală au fost achiziționate anul trecut de 20 de imobile cu o suprafață închiriabilă cumulată de 220.000 de metri pătrați și o valoare de peste 500 de milioane de euro, relatează Mediafax.

Imobile de birouri au fost tranzacționate și în Cluj-Napoca și Timișoara, valoarea totală a tranzacțiilor la nivel național ajungând astfel la 531 de milioane de euro.

Anul trecut, investitorii au plasat 936 de milioane de euro în piața imobiliară locală, segmentele de Retail, cu o cotă de piață de 34% și Industrial, cu o cotă de 7% ocupând pozițiile doi și trei în topul atractivității.

Cinci dintre cele mai mari șapte tranzacții au vizat proiecte de birouri din București. Investitorii au fost atrași atât de imobile realizate de dezvoltatori consacrați, cu un portofoliu de chiriași internaționali cu angajamente pe termen lung, cât și de clădiri secundare, dar care pot genera un randament robust.

Ne poți asculta și aici: