Trei sute de aparținători ai bolnavilor care vin la Cluj, cazați până acum gratuit la o parohie din oraș

Aproximativ 300 de aparținători ai bolnavilor care vin la spitalele din Cluj au fost cazați gratuit în spațiile puse la dispoziție de o biserică din oraș, din luna august a anului trecut, când a fost inițiat proiectul, până în prezent.

Este vorba despre biserica situată pe strada Bisericii Ortodoxe, cunoscută și ca „biserica din deal”, care dispune de 12 spații de cazare. Parohia a început să ofere din nou cazare, după 15 mai, însă pentru un număr mai mic de persoane. Pe viitor, se ia în calcul amenajarea unor spații și pentru pacienți aflați în situații speciale, a spus preotul paroh Bogdan Baciu:

„Este o mare solicitare, asta ar fi un alt profil, pentru bolnavii care fac tratament, de exemplu chimioterapie și nu beneficiază de cazare și au nevoie de o perioadă mai lungă, poate chiar 6 săptămâni, când se urmează un tratament la diferite clinici. Beneficiază de tratament compensat, dar nu benenficiază de internare în spital. Ei merg și li se aplică tratamentul, o jumătate de oră, o oră, două ore și după aceea sunt liberi”, a spus pentru EBS Radio proetul Cristian Baciu.

De asemenea în cadrul parohiei funcționează de anul trecut și o cantină socială, care pe perioada pandemiei a oferit zilnic 60 de pachete cu hrană pentru persoane cu venituri reduse, la domiciliul acestora.

FOTO Arhivă / Facebook

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: