Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

UBB Goes Green. Universitatea cujeană are o comisie care va aviza toaletarea sau tăierea copacilor și va încerca să trateze arborii bătrâni și uscați

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a înființat Comisia de Biodiversitate și Dezvoltare Sustenabilă care va monitoriza permanent problemele existente la nivelul spațiilor naturale administrate de instituție.

Potrivit reprezentanților UBB, comisia va propune soluții și va elabora strategii de ocrotire a spațiilor naturale, dar și strategii de educație ecologică menite să determine creşterea gradului de informare şi responsabilitate cu privire la păstrarea valorilor naturale.

Comisia este condusă de directorul Grădinii Botanice „Alexandru Borza” şi coordonată de prorectorul responsabil cu asigurarea calităţii, prof. dr. Markó Bálint, iar aceasta va aviza orice intervenție asupra valorilor naturale ale UBB.

În mod special, comisia va analiza starea vegetației și va decide ce măsuri se impun cu privire la intervențiile de toaletare, tăiere sau plantare. De asemenea, se va elabora un ghid pentru tratarea copacilor bătrâni și ucați.

Comisia a fost înfiinţată în baza unei hotărâri adoptate la finalul anului 2018 de conducerea UBB, care prevede transformarea fostei Comisii de evaluare a spațiilor verzi în concordanță cu programul „UBB pentru Dezvoltare Sustenabilă (UBB Goes Green)”.

Te-ar mai putea interesa

X
X
X