Un Consiliu al Apei, creșe noi și mai multe spații verzi, printre propunerile clujenilor care au participat la dezbaterea privind bugetul orașului

Parcuri cu dotări pentru toate categoriile de vârstă, îmbunătățirea infrastructurii din unele școli, bani mai mulți pentru sportul de masă și un Consiliu al Apei după modelul unor orașe din Vestul Europei.

Acestea sunt câteva dintre propunerile făcute de clujeni la dezbaterea bugetului municipului Cluj-Napoca. Oamenii au ridicat mai multe probleme, printre care construirea unor creșe, în special în noile cartiere, dar s-a propus și realizarea unui Consiliu al Apei, după modelul unor orașe ca Bilbao.

Primarul Emil Boc a precizat pentru EBS Radio că o parte dintre propuneri se vor regăsi în varianta finală de buget a orașului.

„Foarte multe dintre aceste propuneri sunt extrem de pertinente și de binevenite și vor fi implementate prin bugetul acestui an. Multe dintre ele nu necesită cheltuieli financiare foarte mari, trebuie doar mai multă initiațivă, răbdare și preocupare, astfel încât acestea să fie implementate. Toate proiectele care vizează extinderea de spații verzi, cum ar fi parcuri noi, spații de agrement, coridoare pietonale, toate acestea vor fi implementate”, a spus Emil Boc.

Clujul se bazează în 2019 pe un buget de peste 330 de milioane de euro, iar 40% din bani sunt alocați investițiilor. Proiectul de buget este supus consultării publice, până astăzi, urmând să fie aprobat în Consiliul Local.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

Ne poți asculta și aici: