Un defibrilator cumpărat de studenții clujeni a fost montat în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”

Studenții clujeni sunt preocupați de cei aflați în situații limită și au achiziționat un defibrilator, care să fie folosit până la sosirea echipelor de prim-ajutor.

Un astfel de aparat, care le poate salva viața celor aflați în stop cardio-respirator, a fost montat în această săptămână în incinta complexului de natație din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”.

Insiprați de modelele din marile orașe europene, tinerii au demarat o campanie pe cont propriu, prin care au reușit să strângă peste 7.000 de lei. Bani pe care i-au investit în achiziționarea defibrilatorului extern automat.

„În afara țării se găsesc pe stradă în toate locurile publice, pentru că este un aparat care poate fi folosit de oricine. Și noi am preluat inițiativa și am început demersurile pentru achiziția acestui defibrilator. În cadrul proiectului s-au desfășurat activități sportive și sociale cu scopul de a strânge donații și sponsorizări pentru achiziționarea defibrilatorului. Parcul Iuliu Hațieganu este o zonă cu un trafic destul de mare, avem sportivi de performanță, sportivi amatori, studenți”,  explică Bogdan Vereș, reprezentantul Asociației Studenților Kinetoterapeuți.

Primăria intenționează să cumpere și ea defibrilatoare care să fie amplasate în punctele importante din oraș, în urma unui proiect câștigător din cadrul Programului de bugetare participativă.

Ioana Pîrlea