Un nou termen pentru modernizarea Turnului Pompierilor

Lucrările de transformare a Turnului Pompierilor în obiectiv turistic, începute încă din toamna anului 2018, vor fi finalizate până în luna februarie 2021.

În paralel, Primăria clujeană a lansat o nouă licitație pentru modernizarea tronsonului de pe strada Tipografiei pe care se află Turnul.

Chiar dacă intenția municiaplității era ca ambele investiții să fie sincronizate, obiectivul turistic va putea fi vizitat și dacă lucrările la stradă vor fi în desfășurare.

„Turnul o să fie gata înaintea tronsonului de pe strada Tipografiei pentru că, chiar dacă vine cineva la licitație, până când se fac toate formele, mai ales că vine și sezonul rece, e foarte posibil să nu se poată lucra. Turnul Pompierilor urmează să fie finalizat la începutul anului viitor. Au fost acolo câteva lucrări suplimentare de consolidare, care nu au putut fi indentificate când a fost făcută licitația și s-au făcut toate documentele necesare, asftel încât să fie finalizat în condiții de siguranță”, a declarat la EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Accesul în Turnul Pompierilor se va face cu un lift, pe un traseu care va reconstitui trei etape de evoluție ale construcției de secol XV. Piramida din partea superioară va fi înlocuită cu un spațiu pentru evenimente culturale, respectiv o terasă.

Aici va fi amplasată o oglindă de mari dimensiuni care va oferi o panoramă de 360 de grade asupra zonei.

 

Ne poți asculta și aici: