Undă verde pentru Pădurea clujenilor, cel mai mare parc din oraș

Parcul Tineretului – Pădurea clujenilor se va întinde pe mai bine de 21 de hectare, la capătul bulevardului Muncii. Investiția se ridică la peste 20 de milioane de lei.

Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost lansată. Transformarea terenului în curs de degradare într-o zonă de agrement va fi finanțată cu peste 20 de milioane de lei, bani europeni.

Chiar dacă va fi situat la marginea orașului, viitorul parc va fi, cu siguranță, atractiv pentru clujeni.

„Este o zonă în plină dezvoltare. Creșterea suprafeței spațiilor verzi în orașe este absolut necesară. Este situată în proximitatea unor comunități importane din Zona Metropolitană. Sunt convins că va deveni rapid o atracție pentru clujeni. Vom planta peste 1.500 de arbori, vom amplasa mobilier urban, vor fi spații de joacă pentru copii, terenuri de joc și va fi și o tiroliană”, a declarat pentru EBS Radio directorul de dezvoltare al Primăriei, Ovidiu Cîmpean.

Amenajarea viitorului parc are mai multe limitări, cu atât mai mult cu cât zona a fost mult timp neglijată, subliniază arhitectul Vasile Mitrea.

„E un teren cu mari diferențe de nivel și asta înseamnă că foarte greu se va pune acolo un bazin de apă, așa cum se dorea la nivel de Primărie. De asemenea, frântura aia din teren nu o să permită spații prea generoase care ar fi cerute, pentru practicarea sportului. E meritorie ideea de a valorifica un teren degradat, dar nu este în măsură să ofere foarte multe satisfacții pentru cetățenii Clujului”, a arătat arhitectul Vasile Mitrea.

Consiliul Local urmează să aprobe în ședința de mâine proiectul de realizare a Parcului Tineretului, precum și bugetul acestuia, un pas necesar pentru semnarea contractului de finanțare europeană.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: