Unirea Principatelor Române | Cum va fi marcată această zi la Dej și Cluj  

Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită mâine la Dej și vineri la Cluj-Napoca.

Activitățile se vor desfășura mâine, în avans, începând cu ora 13.00, în Piața Bobâlna. Evenimentul cuprinde un moment muzical susținut de artiștii Felix Gălan și Ioan Dordoi, precum și un program artistic pregătit de ansamblul folcloric Someșana din Dej. Un spectacol folcloric va fi organizat, tot mâine, și la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, de la ora 18.00.

La Cluj-Napoca, evenimentele principale dedicate cleor 161 de ani de la Unirea Principatelor Române se vor desfășura vineri și vor include o ceremonie militară, un regal folcloric, un concert susținut de Mircea Vintilă și focuri de artificii.

Ceremonia militară dedicată Unirii Principatelor Române de la 1859, la care vor participa militari ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, dar și reprezentanţi ai structurilor din Sistemul Național de Apărăre, Ordine Publică și Securitate Națională, va începe la ora 10.00, la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Cluj-Napoca.

Programul evenimentului va include și o slujbă religioasă, depuneri de coroane de flori, dar  și defilarea gărzii și muzicii militare. Ceremonia se va încheia cu tradiționala Horă a Unirii.

 

Foto: Arhivă

 

Ne poți asculta și aici: