Universitatea Cluj poate ajunge în sferturile Cupei României. Astra ar putea să piardă meciul disputat pe Cluj Arena la masa verde

Astra a învins Universitatea Cluj cu scorul de 4-3, într-un meci extrem de spectaculos, disputat în optimile Cupei, dar giurgiuvenii riscă să piardă partida la masa verde după o gafă a staff-ului tehnic.

Formaţia din prima ligă a efectuat a patra schimbare în a doua repriză de prelungiri, dar fără să-şi epuizeze primele trei modificări în timpul regulamentar. Conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), citat de Mediafax, o echipă angrenată în Cupa României poate efectua a patra modificare, doar dacă îşi epuizează primele trei schimbări în timpul regulamentar.
Gheorghe Mulţescu i-a introdus pe Valentin Gheorghe şi pe Laurenţiu Buş în minutul 64, respectiv 76, iar ultimele două modificări le-a făcut în prelungiri. În minutul 118 a intrat Erico da Silva, iar în minutul 120 a fost trimis în teren şi Koukou.

Paragraful din ROAF, prezentat pe site-ul Cupei României, este următorul: „În conformitate cu modificarea articolul 30, punctul 11 din ROAF, aprobată în şedinţa Comitetului Executiv din 8 august 2017, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri şi doar în situaţia în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc”.

„Eu am sesizat această problemă. O să vedem ce spune regulamentul”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău pentru Pro Sport, citat de Mediafax.

Centralul partidei de pe Cluj Arena a fost Horia Mladinovici. Ferencz Tunyogi şi Gabriel Bârjac au fost asistenţii săi.

Clujenii au avut un start excelent în partida de aseară, cu trei goluri marcate în primele opt minute împotriva Astrei, prin Octavian Abrudan (2) şi Carol Taub (5, 8). Astra a redus din avantaj până la pauză, prin reușita lui Azdren Llullaku (14) și autogolul lui Andrei Cordoş (24). În repriza secundă, în minutul 76, Llullaku a restabilit egalitatea.

În prelungiri (99), Laszlo Sepsi a deviat şi el în propria poartă, iar meciul s-a încheiat 4-3 în favoarea Astrei.

Sursa foto: Facebook/FC Universitatea Cluj/Cristian Cosma

Te-ar mai putea interesa