Universitatea Cluj și-a desemnat cei mai buni sportivi ai anului. Pe primele locuri sunt judoka Adrian Șulcă, atletul Robert Parge și înotătoarea Ana Dascăl

Judoka Adrian Șulcă, atletul Robert Parge și înotătoarea Ana Dascăl sunt cei mai buni sportivi ai Universității Cluj din acest an.

Adrian Șulcă a obținut medalia de aur la Olimpiada pentru Tineret. „Adrian Șulcă obține, în premieră pentru clubul Universitatea, o medalie de aur la Jocurile Olimpice de Tineret, medalie de aur care echivalează cu o medalie de aur obținută la Jocurile Olimpice. Este prima medalie de aur pe care clubul Universitatea o obține la olimpiadă, am avut până acum argint și bronz, 9 medalii în total, și iată că avem și o medalie de aur”, a declarat Ovidiu Vasu, președintele Clubului Sportiv Universitatea Cluj. Judoka Adrian Șulcă a mai obținut în acest an o medalie de bronz la Campionatul European în acest an, la categoria sub 18 ani.

Stabilirea recordului național de tineret în 2018 și calificarea în semifinalele Europenelor de seniori sunt cele mai importante performanțe ale atletului Robert Parge. „Anul acesta am alergat prima dată sub 46 de secunde și am stabilit un record național la tineret. Cred că aceasta este cea mai mare realizare pentru mine. Pentru anul viitor îmi propun să-mi îmbunătățesc performanțele. Anul acesta am fost lider european și am terminat anul pe locul 4 la categoria tineret, iar anul viitor, fiind Europenele de tineret, mi-aș dori o medalie. De asemenea, îmi doresc să îndeplinesc baremul pentru Olimpiada de la Tokyo, din 2020”, a declarat, pentru EBS Radio, Robert Parge.

Universitatea Cluj a obținut în 2018 peste 300 de medalii, din care mai bine de 120 de aur. Cele mai bune performanțe au fost realizate de secțiile de judo, atletism, echitație, lupte și natație. U Cluj are peste 620 de sportivi legitimați, din care aproape 450 sunt elevi și studenți.

Iată clasamentul sportivilor, întocmit de reprezentanții CS Universitatea Cluj:
1. Adrian Șulcă (judo) – 195 p
2. Robert Parge (atletism) – 129 p
3. Ana Dascăl (natație) – 125 p
4. Alexandra Pop (judo) – 122 p
5. Sanda Belgyan (atletism) – 102 p
6. Raluca Ștef (patinaj) – 57 p
7. Roman Dușcov (lupte) – 49 p
8. Radu Dărăban (scrimă) – 48 p
9. Irina Părău (baschet) – 46 p
10. Călin Nemeș (echitație) – 42 p.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: u-cluj.ro

Te-ar mai putea interesa