Vara 2019 la Aeroportul Cluj-Napoca: rute noi și creșterea frecvenței zborurilor

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca anunță trecerea la programul de vară, perioadă în care sunt programate 13.700 de zboruri spre 44 de destinații din 20 de țări.

Și numărul de bilete scoase la vânzare în noul sezon este cu 328.000 mai mare decât cel din sezonul de iarnă.

Noul program de vară aduce noi rute, creșterea frecvențelor pe cele existente, dar și un nou operator. Este vorba de Ryanair, care va opera din 2 aprilie zboruri spre Londra Southend, cu o frecvență de 3 zboruri săptămânale.

Și Wizz Air a lansat o nouă rută, Londra Gatwick, cu o frecvență de 7 zboruri săptămânale, ceea ce va duce la o mai bună deservire a zborurilor spre capitala Marii Britanii, destinaţie care a înregistrat creşteri de trafic consistente în anul 2018.

De asemenea, vor fi mărite frecvențele pe rutele existente, înregistrând o creștere medie de până la 50 de zboruri pe săptămână faţă de programul de iarnă. Astfel, Lufthansa va mări la 7 frecvenţe săptămânale ruta Cluj-Munchen, iar Wizz Air introduce încă 3 frecvenţe săptămânale pe rutele Londra şi Madrid, încă 2 frecvenţe săptămânale pe rutele Barcelona, Bruxelles Sud Charleroi, Viena şi încă 1 frecvenţă săptămânală suplimentară pentru rutele: Bologna, Doncaster, Dortmund, Malmő, Malta, Paris-Beauvais, Tel Aviv, Valencia, Zaragoza. De asemenea, TAROM mărește cu o frecvență zborurile spre Bucureşti şi Iaşi, Blue Air măreşte cu 2 frecvenţele săptămânale pe ruta Cluj-Dublin, iar Turkish Airlines creşte de la 4 la 7 frecvenţele săptămânale pentru Istanbul.

Până în prezent, de pe Aeroportul Cluj-Napoca sunt anunțate zboruri turstice spre 14 destinații din șase țări, Egipt, Grecia, România, Spania, Turcia şi Tunisia. Cea mai bine deservită rămâne Antalya, cu 15 zboruri pe săptămână, destinație care s-a aflat şi în anul 2018 pe primul loc în topul preferințelor ca destinaţie de vacanță cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Cluj.

Noutăţile acestui an sunt zborurile charter turistice către Bodrum (Turcia) şi Enfidha (Tunisia). Totodată, în luna aprilie se reiau zborurile sezoniere către Spania Continentală (Alicante şi Malaga), Spania Insulară (Palma de Mallorca) şi Grecia (Atena), iar din 2 iulie se vor relua zborurile interne estivale Blue Air spre Constanţa (2 frecvenţe/săptămână, în zilele de marţi şi joi, până în 29.08.2019).

Sursa foto: Facebook/Aeroportul Internațional Cluj-Napoca

Ne poți asculta și aici: