VIDEO | Cum se circulă pe podul Fabricii. Lucrările la infrastructura acestuia sunt în plină desfășurare

Lucrările la infrastructura podului Fabricii din Cluj-Napoca sunt în toi. Până în luna noiembrie, pe pod se va circula cu restricții.

Până în luna noiembrie, pe pod se va circula cu restricții.

Costurile lucrărilor la podul Fabricii se ridică la peste 16,3 milioane de lei cu TVA, iar acestea se vor desfășura în două etape.

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, în primă etapă se lucrează la infrastructura podului, urmând ca, în etapa a doua, care este planificată pentru anul 2019, să se facă lucrări la suprastructura podului.

Practic, în primă fază se vor înlocui aparatele de sprijin. Până în 30 octombrie, când vor fi gata lucrările la infrastructură, sunt impuse restricții de circulație.

Lucrări la podul Fabricii

Lucrări de renovare la podul FabriciiLucrările la podul Fabricii sunt în plină desfășurare. În primă etapă se lucrează la infrastructura podului, urmând ca, în etapa a doua, planificată pentru anul 2019, să se facă lucrări la suprastructura podului. Lucrările care se efectuează la infrastructura podului au început cu liftarea tablierului pentru înlocuirea aparatelor de reazem. Toată etapa de liftare se va face până în data de 30.10.2018, perioadă cât vor fi impuse și restricții de circulație. În etapa a doua vor fi înlocuite grinzile marginale, se vor realiza rosturi de dilatație, se va face o suprabetonare a podului și o îmbrăcăminte completă. Vor mai fi montate panouri fonoabsorbante, parapet direcțional pentru protecția pietonilor și iluminat ambiental. Suma totală a lucrărilor se ridică la 16.383.034, 94 lei cu TVA, cu dată de finalizare noiembrie 2019.

Publicată de Dan Ștefan Tarcea pe Marţi, 11 septembrie 2018

„În etapa a doua vor fi înlocuite grinzile marginale, se vor realiza rosturi de dilatație, se va face o suprabetonare a podului și o îmbrăcăminte completă”, a precizat Dan Tarcea.

Până în noiembrie 2019, data la care vor fi finalizate lucrările, vor mai fi montate panouri fonoabsorbante, un parapet direcțional pentru protecția pietonilor și corpuri de iluminat ambiental.

Sursa foto: Info Trafic Cluj

 

Ne poți asculta și aici: