VIDEO | Imagini cu Nicolae Ceaușescu în cel mai recent videoclip Pet Shop Boys

Imagini din timpul vizitei făcute de Nicolae Ceaușescu în Coreea de Nord, în 1971, au fost incluse în cel mai recent videoclip al formației britanice Pet Shop Boys, pentru piesa „Give Stupidity a Chance” („Să dăm prostiei o șansă”).

În imagini, Nicolae Ceauşescu este primit cu un uriaș spectacol de propagandă, concept pe care ulterior îl va impune și în România.

Piesa, inclusă pe albumul „Agenda”, primul lansat după „Super”, din 2016, este o critică la adresa lui Donald Trump.

Versurile noului single vorbesc de la sine, muzicienii adoptând în mod ironic vocea unui adept al Brexit-ului sau a unui suporter al președintelui american: „Uitați de corectitudinea politică, să vorbim omului/ Puicuțele sunt întodeauna amatoare, trebuie să pui mâna pe ce poți (…) În loc să guvernăm cu compasiune inteligentă/ Hai să șocăm lumea cu bigotism idiot”.

Un al doilea single lansat de pe noul album se numește „On Social Media”.

Despre noul album, Neil Tennant, unul dintre componenții Pet Shop Boys, a afirmat că include trei piese satirice și „un cântec mai degrabă trist”, informează Mediafax.

Pet Shop Boys este un duo britanic de electro-pop alcătuit din Neil Tennant (voce, orgă, chitară) şi Chris Lowe (orgă, voce). Grupul a vândut peste 50 de milioane de albume pe plan mondial şi, potrivit Guinness Book of Records, este cel mai de succes duo din istoria muzicii britanice, cu trei Brit Awards şi şapte nominalizări la premiile Grammy.

Printre hiturile grupului se numără piese precum „West End Girls”, „It’s a Sin”, „Always on My Mind”, „Heart”, „Go West”, „Opportunities (Let’s Make Lots of Money)” şi „What Have I Done to Deserve This?”.

Sursa foto: Facebook/Pet Shop Boys

Ne poți asculta și aici: