VIDEO | Inedit. Lupi surprinși jucându-se în zăpadă într-o pădure din Parcul Natural Porțile de Fier

Mai mulți lupi cu chef de joacă au fost filmați de de o camera de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva în Parcul Natural Portile de Fier. Imaginile sunt inedite, având în vedere lupii sunt văzuți foarte rar în libertate.

Potrivit specialiștilor Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Lupii au un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, toate acestea permițându-i să vâneze atât ziua, cât și noaptea.

Lupi cu chef de joacă într-o pădure din Parcul Natural Porțile de Fier din cadrul Romsilva

Lupi cu chef de joacă în zăpadă, filmați într-o pădure din Parcul Natural Portile de Fier de o camera de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva.Prădători foarte eficienți și șireți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate. Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Lupii au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Folosesc diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea. Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani.România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Parcul Natural Porțile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul României, în județele Caraș Severin și Mehedinți, și este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct devedere al biodiversității, al diversității geologice, dar și al vestigiilor istorice. Parcul are o suprafață totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri.Pe raza Parcului Natural Porțile de Fier sunt amenajate 15 trasee turistice.Credit video: Balasoiu Amalia Raluca, Parcul Natural Porțile de Fier*****Wolves playing in a forest from Porțile de Fier Nature Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #AriiProtejate #PorțileDeFier

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Luni, 4 februarie 2019

„Folosesc diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri până la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea. Ei pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și, când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră”, au arătat specialiștii Romsilva.

În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani.

România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Parcul Natural Porțile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în Sud-Vestul României, în județele Caraș Severin și Mehedinți, și este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct de vedere al biodiversității, al diversității geologice, dar și al vestigiilor istorice.

Parcul are o suprafață totală de 115.656 de hectare, din care peste 75.000 de hectare sunt păduri. Pe raza Parcului Natural Porțile de Fier sunt amenajate 15 trasee turistice.

Credit video: Balasoiu Amalia Raluca, Parcul Natural Porțile de Fier

X
X
X