VIDEO | Jean-Michel Bernard și grupul Les Négresses Vertes vin pentru prima dată în România la TIFF, în iunie

Compozitorul Jean-Michel Bernard și grupul Les Négresses Vertes vor concerta în premieră în România, la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care are loc în perioada 31 mai – 9 iunie, la Cluj-Napoca.

„Soundtrack of Dreams”, cine-concert Jean-Michel Bernard, este anunţat sâmbătă, 8 iunie, de la ora 18.30, la Casa de Cultură a Studenților. Celebrul artist francez va interpreta compoziții proprii incluse pe coloana sonoră a unor filme regizate de Michel Gondry sau Martin Scorsese, dar și piese celebre ale altor compozitori care au creat muzică de film, precum Lalo Schifrin sau Ennio Morricone. Cine-concertul o are ca invitată specială pe Kimiko Ono, solista cu care Bernard concertează de peste două decenii.

Jean-Michel Bernard este cunoscut pentru compozițiile unice de pe coloanele sonore ale unor producții ca „Paris-Manhattan” (2012, regia Sophie Lellouche), „Hugo” (2011, regia Martin Scorsese), „Be Kind Rewind” (2008, regia Michel Gondry) sau „Madame Bovary” (1991, regia Claude Chabrol). Este unul dintre cei mai importanți artiști muzicali contemporani, iar anul acesta se numără printre invitații speciali ai Festivalului Internațional de Film Transilvania, în cadrul Sezonului România-Franţa, unde va susține și un masterclass de muzică de film.

Seria de succese în domeniul cinematografiei a culminat cu premiul obținut, în 2007, la Cannes, pentru coloana sonoră a filmului „La science des rêves/Arta viselor”, comedia fantastică regizată de Michel Gondry.

Concertul Les Négresses Vertes are loc marţi, 4 iunie, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților. Reuniți după o îndelungată absență de pe scena muzicală, legendarul și carismaticul grup muzical francez Les Négresses Vertes își va întâlni în premieră publicul din România, în cadrul turneului care aniversează 30 de ani de la momentul lansării primului lor album. Fondată, în 1987, în cartierele muncitorești din Paris, trupa cunoaște succesul încă de la lansarea primului album, „Mlah”, un mix inedit de etno, ritmuri flamenco, atitudine punk și influențe rock. În scurt timp, Les Négresses Vertes devine una dintre puținele formații rock care au cunoscut succesul internațional fără să cânte în limba engleză, reușind să vândă milioane de albume în întreaga lume.

În anii ”90, trupa a continuat să producă noi albume, explorând diferite zone muzicale și colaborând cu artiști celebri ca Massive Attack – pentru remixul fantastic al piesei „Face à la mer” și Howie B – pentru albumul „Trabendo”. Anul trecut, după o pauză de aproape 18 ani, Les Négresses Vertes s-au reunit pentru un turneu de excepție în cadrul căruia își vor întâlni publicul din România la TIFF 2019, informează Mediafax.

Ne poți asculta și aici: