Vladimir Putin: Rusia ar putea ținti SUA și țările care găzduiesc sisteme de rachete americane

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat că, în cazul în care este amenințată, Moscova va lua măsuri împotriva SUA și țărilor europene care găzduiesc sisteme de rachete americane.

„Am spus deja și vreau să repet, și acest lucru este vital, repet acest lucru în mod special, că Rusia nu intenționează să fie prima care va amplasa aceste rachete în Europa”, a declarat liderul de la Kremlin cu ocazia discursului său anual privind Starea Națiunii, informează site-ul agenției Tass, preluat de Mediafax.

„Dacă (rachetele) sunt într-adevăr fabricate și instalate pe continentul european, iar SUA au aceste planuri (…) acest lucru va conduce la o deteriorarea abruptă a situației în domeniul securității internaționale și ar crea amenințări serioase la adresa Rusiei, deoarece zborul până la Moscova pentru anumite tipuri de rachete durează 10-12 minute. Aceasta este o amenințare foarte gravă pentru noi. În acest caz vom fi forțați, și vreau să subliniez acest lucru, vom fi forțați să ne gândim la măsuri în oglindă și asimetrice”, a adăugat Putin.

Vladimir Putin a mai spus în discursul privind Starea Națiunii că speră ca Uniunea Europeană să facă pași reali în revenirea la relații politice și economice normale cu Rusia.

„Sperăm ca Uniunea Europeană, liderii statelor europene vor face eventual pași reali pentru revenirea la relații politice și economice normale cu Rusia. Cetățenii acestor țări sunt interesați de această cooperare, inclusiv companiile mari, mijlocii și mici și <în general afacerile> din țările UE”, a declarat Putin în mesajul său anual adresat Adunării Federale.

Sursa foto: kremlin.ru

Ne poți asculta și aici: