VOLEI | Universitatea Cluj a transferat o jucătoare de lot național. Ce obiectiv își propune echipa pentru noul sezon

Echipa de volei feminin a Universității Cluj a transferat o jucătoare de lot național pentru noul sezon competițional. Este vorba de extrema Ariana Pîrv, transferată de la echipa Agroland Timișoara. Este chiar formația pe care clujencele o vor întâlni în prima etapă, sâmbătă, în deplasare.

„Mă bucur că am revenit la Cluj, va fi o surpriză pentru mine să joc cu Timișoara din postură de adversară, dar voi face tot ce pot ca să îmi ajut echipa”, a spus Ariana Pîrv. Internaționala de 22 de ani s-a născut la Cluj, dar a evoluat din 2011 în Italia, după care a fost transferată în 2016 la CSM București. În sezonul anterior a fost una dintre jucătoarele de bază ale formației Agroland. Ea a fost convocată în acest an în lotul naționalei României pentru preliminariile Europeanului din 2019.

U Cluj le-a mai transferat pe Gabriela Dalcu, Andreea Tămaș și Antonia Crișan, dar s-a despărțit de alte trei jucătoare.

Echipa va fi antrenată în noul sezon de fosta mare voleibalistă Luminița Trombițaș, antrenoarea secundă din sezonul anterior.

„Le simt pregătite pe fete, am muncit foarte bine două luni, am intrat în linie dreaptă, vineri plecăm la Timișoara. Nu pot să vă spun foarte multe despre celelalte echipe, pentru că au plecat și au venit foarte multe jucătoare. Pe mine mă interesează prima dată meciul cu Timișoara, luăm pas cu pas fiecare echipă”, a declarat Luminița Trombițaș.

„Am schimbat puțin politica echipei, vreau să creștem copiii noștri. În ideea asta am reușit să construim o echipă alcătuită doar din jucătoare ardelence. Dacă anul trecut am obținut locul 8, anul ăsta cred că putem obține locul 7, dacă nu chiar mai sus. Dar aș vrea să nu mă hazardez și să vă surprindem plăcut”, a declarat Constantin Părâia, managerul formației U NTT Data Cluj.

Bugetul echipei pentru noul sezon este de aproximativ 200.000 de euro.

Sursa foto: volei-timisoara.ro

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: