Cum se doboară recordul mondial pentru cel mai lung concert la pian. Ne explică deținătorul acestuia

130 de ore a avut maratonul muzical realizat de Thurzo Zoltan. Cu acesta a intrat, desigur, în Cartea Recordurilor. Și ne povestește cum s-a pregătit, cât a dormit, ce a cântat (în afară de Imnul României, interpretat de unsprezece ori pe parcursul celor 130 de ore). Acesta este al doilea record mondial pe care îl doboară artistul.  El a mai cântat, timp de 132 de minute, la o altitudine de 5.324,77 metri, cea mai mare de până atunci, în Nepal, în tabăra de bază de pe muntele Everest. Și ne spune care record a fost mai greu de doborât.

Dincolo de toată pregătirea, pasiunea pentru muzică este motorul principal, pentru că, spune pianistul, „muzica este o limbă universală. Am putea să facem niște ambasadori culturali din Roânia peste tot în lume. Oamenii aceia nu trebuie să vorbească limba loculu în care cântă. Trebuie să cânte doar cultura și să fie foarte sinceri în ceea ce fac. Pentru că sinceritatea este cheia succesului pentru tot.”

Cele două recorduri mondiale au  și o miză: înființarea, la Oradea, a unui Muzeu al muzicii, care ar avea o legătură foarte strânsă cu familia lui Thurzo.

Ne poți asculta și aici: