10 aparate medicale, inclusiv de testare moleculară pentru Covid-19, intră în dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” va fi dotat cu aparatură medicală și echipamente de protecție achiziționate cu fonduri europene pentru gestionarea crizei sanitare provocată de pandemia de Covid-19.

Contractul de finanțare a fost semnat recent și prevede achiziționarea a nu mai puțin de 10 aparate medicale, inclusiv de testare moleculară pentru Covid-19, care vor intra în dotarea Laboratorului spitalului. De asemenea spitalul va fi dotat cu 152.400 de echipamente de protecție, care vor asigura necesarul până în luna aprilie 2021.

Valoarea dotărilor de care urmează să beneficieze Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, este de aproape 2.37 de milioane de lei.

Având în vedere urgența achiziționării acestora, CJ Cluj, care are în subordine spitalul, a cuprins în bugetul propriu sumele necesare, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la Uniunea Europeană în baza acestui proiect finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

„E îmbucurător faptul că am câștigat această nouă finanțare europeană ce va contribui direct la diminuarea riscului de contaminare și la limitarea răspândirii virusului. Noile aparaturi și echipamente de protecție vor sprijini medicii în furnizarea celor mai bune servicii, asigurând, totodată, protecția personalului medical și a pacienților”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

Ne poți asculta și aici: