180 de noi locuri în creșele clujene până în februarie 2021

La Cluj, creșele se pot deschide în maximum trei zile de la reglementarea de la nivel național. Ministerul Educației a trimis luni la Monitorul Oficial lista cu măsurile necesare pentru redeschiderea creșelor, grădinițelor și after school-urilor.

Părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele și unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar.

Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare și transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative.

Măsuri de siguranță în învățământul preșcolar

Potrivit Ministerului Educației, unitatea de învățământ va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unităților de învățământ preșcolar, conform prevederilor ordinului comun. De exemplu, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale. Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între  și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri.  nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

Creșele din Cluj

La Cluj, a declarat primarul Emil Boc, există în prezent peste 1.200 de locuri în creșe și din toamnă vor fi disponibile încă 90, odată cu deschiderea Creșei „Cenușăreasa”, de pe strada Grigore Alexandrescu, unde lucrările sunt realizate în proporție de 75%.

Alte 90 de locuri vor fi disponibile din februarie anul viitor, a spus Emil Boc. În plus, primarul Clujului a precizat că în ședința de a Consiliului Local va fi supus aprobării proiectul de Hotărâre pentru acordarea unui sprijin financiar la plata bonelor pentru părinții ai căror copii nu vor avea locuri în creșe.

 

Ne poți asculta și aici: