230 de milioane de lei pentru acțiziționarea măștilor care vor fi distribuite gratuit persoanelor defavorizate

2,3 milioane de români cu o situație materială precară vor primi gratuit câte 50 de măști de protecție. 

Este vorba, printre altele, despre persoane care provin din familii beneficiare ale ajutorului social, pensionarii ale căror drepturi sunt de până în 704 lei și de persoane încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale.

Pentru achiziționarea acestora bugetul Ministerului Sănătății va fi suplimentat cu 230 milioane de lei, bani care provin din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

Achiziția măștilor de protecție va fi realizată de către Ministerul Sănătății prin procedura de negociere fără publicare prealabilă, în baza necesarului realizat de către autoritățile publice locale.

Măștile de protecție vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari și ai mediatorilor sanitari, în termen de maxim 3 zile de la primirea acestora din partea direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București.

Odată cu instituirea stării de alertă, purtarea măștii este obligatorie în spațiile publice închise, precum magazine, mijloace de transport în comun și la locul de muncă.

Mai multe despre cine trebuie să poarte mască și cine nu în perioada stării de alertă aflați aici.

 

Sursa foto: pixabay.com