3.000 de clujeni așteaptă reprogramarea pentru examenul de obținere a permisului

Aproximativ 3.000 de clujeni așteaptă reprogramarea pentru examenul de obținere a permisului de conducere. Este vorba de persoane programate inițial la probe între 17 martie, la două zile după declanșarea stării de urgență, și 2 iunie.

Serviciul de Eliberare Permise de Conducere și Înmatriculări își va relua activitatea începând de luni, însă examinările vor reîncepe abia din 2 iunie, cu reprogramarea candidaților:

„Se vor reprograma în ordinea cronologică, în care au fost programările inițiale, din perioada 17 martie – 2 iunie. Sunt programările care au fost realizate înainte de 17 martie, peste 2.000 de oameni, aproximativ 3.000, care au fost programați anterior acestei date, pentru acest interval. Inclusiv celor care le-au expirat documentele în această perioadă a stării de urgență se ia în calcul prelungirea valabilității acestora, în așa fel încât să nu mai trebuiască să umble să își facă alte documente, să se evite contactul oamenilor cu alte instituții”, a spus pentru EBS Radio, prefectul Mircea Abrudean.

Peste 1.000 de programări, la o singură școală

Cei 70 de instructori de la o școală de șoferi din Cluj au avut aproximativ 1.400 de elevi programați la examenul de obținere a permisului, în special la categoria B, dar și la altele, în această perioadă. Cursurile școlii se vor relua abia de mâine, însă doar o parte dintre elevi se vor prezenta imediat pentru finalizarea pregătirii premergătoare examenului practic.

„Sunt elevii care au fost ‘în lucru’ și au de la 2-3 ore efectuate la poate 25 efectuate și urmează să finalizeze. Foarte mulți nu o să vină, chiar am discutat astăzi cu ei, sunt mulți din împrejurimi și nu au mijloace de transport în comun să vină la Cluj, sunt mulți care au fost studenți și sunt plecați. Reluăm, poate nu la capacitate maximă, activitatea noastră e la mica înțelegere cu elevul”, a precizat pentru EBS Radio, administratorul Alexandru Bentea.

Reprezentanții școlii de șoferi i-au anunțat pe cursanți și pe site-ul propriu că examenele cu Poliția nu se reiau din 15 mai și că vor fi reprogramați automat, urmând să fie contactați ulterior pentru a li se transmite ce formalități mai au de făcut.

De altfel, potrivit unui comunicat al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, una din variantele luate în calcul pentru reprogramarea examenelor este ca aceasta să se facă prin intermediul școlilor de șoferi.

Examinările pentru obținerea permisului auto se vor relua în două etape, prima fiind dedicată probei practice, iar după două săptămâni vor începe și probele teoretice.

X
X
X