42 de paturi de terapie intensivă și electrice pentru Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca

21 de paturi de terapie intensivă au intrat în dotarea Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca. Valoarea investiției depășește 430.000 lei, iar fondurile au fost alocate de Ministerul Sănătății.

Șase dintre aceste paturi vor fi instalate în Secția Clinică ATI I, iar trei în Secția ATI Neurochirurgie. Restul de 12 sunt depozitate și, la nevoie, vor fi montate în compartimentul de terapie intensivă dedicat bolnavilor de coronavirus, din clădirea Medicală I.

„Toate paturile sunt prevăzute cu saltea antidecubit. Din 2014 până în prezent, Spitalul a fost dotat cu 95 de paturi de terapie intensivă. Acest tip de paturi capătă o importanță deosebită în îngrijirea pacienților critici, deoarece permit mobilizarea precoce a pacientului și, în același timp, facilitează activitatea personalului medical”, explică reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca.

În plus, unitatea medicală a primit 21 de paturi electrice cu saltele, care au fost donate de Fundația Prison Fellowship. Acestea au fost distribuite secțiilor Neurologie și Medicina Muncii.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/scjucj/

 

Ne poți asculta și aici: