48 de milioane de lei pentru drumul de acces spre viitorul Parc Industrial Tetarom V

Consiliul Județean Cluj a aprobat finanțarea construirii drumului de acces spre viitorul Parc Industrial Tetarom V, din comuna Luna.

Vor fi realizate conexiuni la cele mai importante două artere rutiere care străbat zona, drumul național DN15 și segmentul de autostradă aflat încă în lucru.

Pentru aceste lucrări, autoritățile vor aloca peste 48 de milioane de lei, defalcat, pe o perioadă de trei ani. Noul parc și va impulsiona dezvoltarea economică din zonă, spun autoritățile.

„Dorim să dezvoltăm zona Turda-Câmpia Turzii și să creăm locuri de muncă, însă bine plătite. Dacă acum 10-12 ani ne interesa să avem locuri de muncă, acum ne dorim locuri de muncă bine plătite pentru oameni. Evident ne gândim la industrii cât mai avansate și chiar avem discuții și solicitări de la societăți foarte importante care doresc să-și stabilească acolo un punct de lucru. Să nu uităm că aeroportul NATO este acolo, sunt foarte multe interese și multe societăți care doresc să ajungă acolo. S-ar putea să nu ne ajungă terenul”, a spus la EBS Radio Marius Mânzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

Acesta a mai spus că acesta ar putea fi cel mai iportant parc industrial al Clujului, datorită accesului foarte facil.

„O cale de acces va fi din Drumul Național, cu pod peste râul Arieș și a doua, probabil cea mai importantă este la 500 de metri de autostradă, cu acces direct pe această șosea. Este un beneficiu direct pentru toată lumea”, a precizat Marius Mânzat.

Parcul Tetarom V va fi realizat în urma asocierii între județul Cluj, municipiul Câmpia Turzii și comuna Luna și va fi construit pe o suprafață de aproximativ 115 hectare.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: